Postup

 krok

Sušienky rozdrvte a zmiešajte s roztopeným maslom. Hmotou vytlačte dno tortovej formy (22 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečte pri 180 °C 10 minút.

 krok

Metličkou vymiešajte mascarpone s kyslou smotanou, vanilkovým extraktom a cukrom. Nakoniec dôkladne vmiešajte kukuričný škrob. Hmotu vylejte na predpečený korpus a pečte 60 minút pri 145 °C.

 krok

Zatiaľ pripravte polevu. Maliny rozvarte s trstinovým cukrom. Potom ich rozmixujte a prepasírujte cez sitko. Ak chcete hustejšiu polevu, zredukujte ju varom.

 krok

Dobre odležaný cheesecake, najlepšie cez noc, polejte malinovou polevou. Nechajte ju stuhnúť a ozdobte ovocím. Môžete podávať.