Cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku: Chutná a zdravá bomba z lesa
Natrhali ste si na prechádzke medvedí cesnak? Pripravte z neho chutné pesto, ktoré sa výborne hodí na cestoviny.
- 30 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
- 500 gcestovín fusilli
- 1 kscuketa
- 1 kstéglik ricotty
- 1 kssoľ
- 1 ksolivový olej
- 1 kslístky bazalky na ozdobu
Na pesto:
- 250 gmedvedieho cesnaku
- 100 glieskových orieškov (opečených)
- 100 gsyra pecorino
- 150 mlextra panenského olivového oleja
- 50 gkapár
- 1 kscitrónová šťava z dvoch citrónov
- 1 ksmorská soľ, mleté čierne korenie
Postup
krok
Najprv pripravte pesto: Všetky suroviny dajte do mixéra a dobre rozmixujte.
krok
Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Sceďte ich, no trochu vody odložte. Cestoviny dajte do panvice s olivovým olejom, pridajte pesto a cuketu nakrájanú na kocky. Prilejte trochu odloženej vody.
krok
Dobre premiešajte, prehrejte a môžete rozdeliť do tanierov. Na naservírované cestoviny rozdrobte ricottu a ozdobte lístkami bazalky. Hotovo.
Kategórie
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
