Postup

 krok

Umyté broskyne rozkrojte na polovice a vyberte kôstku. K múke pridajte kúsky pokrájaného masla, cukor, žĺtok, soľ a vypracujte cesto. Vložte ho do mikroténového vrecka a dajte na 30 minút do chladu odpočinúť.

 krok

Cesto rozvaľkajte a vyložte ním dno a okraj formy (misy z jenského skla s priemerom 32 cm). Odložte do chladu.

 krok

Zatiaľ pripravte plnku. V 100 ml mlieka rozmiešajte krémový prášok a vajcia. V horúcom zvyšnom mlieku rozpustite maslo a cukor a za stáleho miešania postupne prilievajte krémový prášok a vajcia rozmiešané v mlieku. Varte do zhustnutia. Plnku použite vlažnú.

 krok

Vychladené cesto posypte strúhankou, zalejte plnkou, obložte broskyňami rezom nadol. Pečte pri teplote 170 °C 30 minút. Koláč pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Kategórie