Suroviny
Potrebujeme:
- 700 gbroskýň
Cesto:
- 250 ghladkej múky
- 150 gmasla
- 60 gpráškového cukru
- 1 ksžĺtok
- 1 štipkasoli
- 30 gstrúhanky
- 1 kspráškový cukor na posypanie
Plnka:
- 250 mlmlieka
- 20 gkrémového prášku Zlatý klas
- 2 ksvajcia,
- 80 gmasla
- 40 gkrupicového cukru
Postup
krok
Umyté broskyne rozkrojte na polovice a vyberte kôstku. K múke pridajte kúsky pokrájaného masla, cukor, žĺtok, soľ a vypracujte cesto. Vložte ho do mikroténového vrecka a dajte na 30 minút do chladu odpočinúť.
krok
Cesto rozvaľkajte a vyložte ním dno a okraj formy (misy z jenského skla s priemerom 32 cm). Odložte do chladu.
krok
Zatiaľ pripravte plnku. V 100 ml mlieka rozmiešajte krémový prášok a vajcia. V horúcom zvyšnom mlieku rozpustite maslo a cukor a za stáleho miešania postupne prilievajte krémový prášok a vajcia rozmiešané v mlieku. Varte do zhustnutia. Plnku použite vlažnú.
krok
Vychladené cesto posypte strúhankou, zalejte plnkou, obložte broskyňami rezom nadol. Pečte pri teplote 170 °C 30 minút. Koláč pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Jablkové galetky so slaným karamelom: Doprajete si tento pôžitok?

Kysnutý koláč so slivkami: Je snáď niečo lepšie?
