Postup

 krok

Celé vajcia vyšľahajte s cukrom, po lyžiciach pridávajte múku a premiešajte. Hlboký plech s rozmermi 23 x 23 cm vymastite, vysypte, naplňte cestom, vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a upečte. Po vychladnutí cesto potrite lekvárom.

 krok

Pripravte krém: Do hrnca dajte smotanu, kúsky nalámanej čokolády, cukor, maslo a vo vodnom kúpeli rozpustite. Premiešajte, po vychladnutí odložte do chladničky na 15-20 hodín. Krém vyšľahajte, vmiešajte podľa návodu pripravenú želatínu a primiešajte najemno postrúhanú čokoládu

 krok

Pripravte plnku: Ošúpané broskyne rozkrojte, kôstku vyberte, vložte ich do cukrovej vody a pár minút povarte. Vyberte ich a po vychladnutí pokrájajte na väčšie kúsky. Mimo sezóny použite kompótované ovocie.

 krok

Na cesto natrite polovičnú časť krému, rozložte pokrájané broskyne a rozotrite zvyšný krém. Odložte do chladu na 6-8 hodín. Nechajte stuhnúť a koláč pokrájajte na kocky.

Kategórie