BROSKYŇOVÁ torta s tvarohovo-čokoládovou plnkou: Chutne prezdobená
Ovocných ozdôb nie je nikdy dosť.
- 110 min.
- porcie: 10
- Stredná
Suroviny
Na cesto:
- 240 gpolohrubej múky
- 2 lyžicekypriaceho prášku
- 50 gpráškového cukru
- 1 ksvajce
- 125 gzmäknutého masla
Na plnku:
- 50 gmasla
- 50 gbielej čokolády
- 250 gtučného tvarohu
- 2 balíčkyvanilkového pudingu v prášku
- 300 mlmlieka
- 145 gbieleho jogurtu
- 100 gpráškového cukru
- 2 ksvajcia
- 500 gkompótových broskýň
- 2 lyžicebroskyňového džemu
Na ozdobu:
- 500 gkompótových broskýň
- 2 lyžicebroskyňového džemu
Postup
krok
Múku, cukor, kypriaci prášok, maslo a vajce spolu spracujte na cesto. Zabaľte do fólie a odložte na 20 minút do chladu. Odležané cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske.
krok
Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastite a vysypte strúhankou. Cestom vyložte dno i boky formy.
krok
Pripravte plnku: Broskyne sceďte a pokrájajte na hrubšie plátky. Maslo s čokoládou rozpustite a nechajte vychladnúť. Vajcia, mlieko, tvaroh a džem rozmixujte. Pridajte vychladnutú čokoládu s maslom, pudingový prášok a jogurt vymiešaný s práškovým cukrom. Vmiešajte plátky broskýň a spolu premiešajte.
krok
Na cesto vo forme naneste plnku, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 160 °C pečte 60-80 minút. Vychladnutú tortu na povrchu dozdobte nakrájanými broskyňami a potrite lekvárom.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Medvedí cesnak v polievke: Áno alebo nie?

ZEMIAKOVÉ ŠÚĽANCE: Dáte si radšej s makom alebo s opečenou strúhankou?
