Postup

 krok

Múku, cukor, kypriaci prášok, maslo a vajce spolu spracujte na cesto. Zabaľte do fólie a odložte na 20 minút do chladu. Odležané cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske.

 krok

Tortovú formu s priemerom 22 cm vymastite a vysypte strúhankou. Cestom vyložte dno i boky formy.

 krok

Pripravte plnku: Broskyne sceďte a pokrájajte na hrubšie plátky. Maslo s čokoládou rozpustite a nechajte vychladnúť. Vajcia, mlieko, tvaroh a džem rozmixujte. Pridajte vychladnutú čokoládu s maslom, pudingový prášok a jogurt vymiešaný s práškovým cukrom. Vmiešajte plátky broskýň a spolu premiešajte.

 krok

Na cesto vo forme naneste plnku, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 160 °C pečte 60-80 minút. Vychladnutú tortu na povrchu dozdobte nakrájanými broskyňami a potrite lekvárom.