Postup

 krok

Rezne natenko vyklepte, osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Na ochutené mäso dajte údeninu, mäso stočte do rolky a prepichnite grilovacou ihlou. V panvici na rozohriatom oleji zo všetkých strán opečte.

 krok

Olúpané šalotky pokrájajte, osoľte a pár minút poduste na oleji.

 krok

Rúru vyhrejte na 180 °C. Opečené mäso so šalotkami uložte do zapekacej misy a podlejte teplým mäsovým vývarom. Vložte do vyhriatej rúry a asi 50 minút pečte.

 krok

Zapekaciu misu vyberte z rúry, mäso rozkrojte a šťavu aj so šalotkami rozmixujte. Prilejte smotanu na varenie, podľa chuti osoľte a okoreňte. Krátko prevarte, odstavte a prisypte nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Podávajte s varenými zemiakmi.