Postup

 krok

Mäso umyte, osušte a opatrne nožom rozrežte na dve časti, z ktorých vytvorte dva pláty. Z oboch strán pláty naklepte, osoľte a okoreňte. Na mäso rozložte plátky šunky.

 krok

Marhule povarte s 300 ml vína, až sa všetka tekutina vyvarí. Nechajte mierne vychladnúť a rozložte na šunku. Mäso opatrne zrolujte a zaistite kuchynskou niťou.

 krok

Na panvici rozpustite maslo a zo všetkých strán sprudka opečte. Preložte do pekáča, podlejte zvyšným vínom, zakryte alobalom a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 60 minút domäkka. Hotovú roládu vyberte z pekáča, odstráňte niť a roládu nakrájajte na plátky.

 krok

Výpek zlejte do malého hrnca, zaprášte múkou, rozmiešajte a povarte asi 10 minút. Omáčkou prelejte plátky rolády. Podávajte s ryžou alebo so zemiakovou kašou.