Jahodovo-tvarohova torta s likerom
12 porcií
Suroviny:
Korpus 1:  150 g polohrubej múky, 1 žĺtok, 50 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g zmäknutého masla
Korpus 2:  2 vajcia, 75 g práškového cukru, 30 g polohrubej múky, 30 g škrobovej múčky, pol balíčka prášku do pečiva, 20 g mletých lieskových orechov
Plnka:  500 g jahôd z kompótu, 8 plátkov želatíny, 500 ml kyslej smotany, 750 g 40 percentného tvarohu, 100 g práškového cukru
Okrem toho:  2 lyžice jahodového džemu, 4 lyžice

Archív

Božské TVAROHÁČE: Krémové, nadýchané aj do ruky!

Už teraz nám je jasné, že sa ich nebudete vedieť dojesť.

Torta s tvarohovým krémom

TORTA S TVAROHOVÝM KRÉMOM
TORTA S TVAROHOVÝM KRÉMOM
Zdroj: Laura Witteková

12 KUSOV, PRÍPRAVA 40 MINÚT, PEČENIE 25-30 MINÚT + CHLADENIE 4 HODINY

Potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • štipka soli
  • kôra z 1 citróna
  • 80 g polohrubej múky
  • 80 g kukuričného škrobu
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku

Na tvarohový krém:

  • 8 plátkov želatíny
  • 2 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 1 vanilkový struk
  • 750 g polotučného jemného tvarohu
  • 250 ml šľahačkovej smotany

Kategórie