Postup

 krok

Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Do snehu pridávajte po lyžiciach cukor, znova do tuha vyšľahajte a po častiach prisypte preosiatu múku.

 krok

Hlboký plech s rozmermi 26 x 26 cm vymastite, vysypte múkou, rozotrite cesto a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 20 - 30 minút. Upečené cesto nechajte v plechu vychladnúť a potom potrite džemom.

 krok

Pripravte plnku: Žĺtky vymiešajte s práškovým cukrom, prilejte vaječný likér, prisypte pudingové prášky, múku a do hladka vymiešajte.

 krok

Mlieko dajte do hrnca, zohrejte, pridajte vymiešanú zmes a za stáleho miešania na miernom plameni uvarte na hustý krém. Odstavte z plameňa, nechajte mierne vychladnúť a po častiach zašľahajte do teplej masy Heru. Miešaním rozpustite a dohladka vymiešajte.

 krok

Na vychladnuté cesto natrite plnku a koláč odložte do chladu na 10 - 12 hodín. Na povrch koláča natrite smotanu vyšľahanú so stužovačom , polejte rozpustenou čokoládou a po stuhnutí pokrájajte.

Alergény

  • Vajcia a výrobky z nich, 
  • Obilniny obsahujúce lepok