Postup

 krok

Bielky vyšľahajte so štipkou soli, pridajte kryštálový cukor, vodu a postupne zašľahajte žĺtky. V mlieku rozmiešajte kakao, primiešajte do žĺtkovej zmesi a jemne zapracujte múku s kypriacim práškom. Vylejte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečte pri 180 °C asi 25 minút. Po vychladnutí korpus rozrežte.

 krok

Tvaroh vymiešajte s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľahajte šľahačku so stužovačom. Želatínu pripravte podľa návodu (môžete použiť šťavu z kompótu). Rozpustenú želatínu vmiešajte do tvarohovej plnky a jemne zapracujte vyšľahanú šľahačku.

 krok

Tortovú formu vysteľte potravinárskou fóliou, vložte spodný plát korpusu, natrite polovicou plnky, poukladajte odkvapkané pokrájané broskyne, natrite druhú polovicu plnky, prikryte vrchným plátom korpusu, trošku pritlačte a dajte stuhnúť do chladničky. Stuhnutú tortu pokrájajte a dozdobte nakrájanými jahodami.

Kategórie