Postup

 krok

Baklažány s cuketou umyte, osušte, nakrájajte na 1 cm plátky a osoľte. Nechajte odstáť, jednotlivé plátky osušte, obaľte v hladkej múke a v panvici na oleji prudko opečte z obidvoch strán.

 krok

V druhej panvici orestujte pokrájanú cibuľu. Pridajte lúpané paradajky, paradajkový pretlak, podľa chuti osoľte, okoreňte a asi 10 minút poduste. Zmes rozmixujte, dochuťte cukrom, majoránom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

 krok

Celé vajcia rozšľahajte, osoľte a okoreňte. Fetu pomrvte. Hlbokú zapekaciu misu vymastite. Striedavo do nej ukladajte plátky opečených baklažánov a cukiet. Každú vrstvu potrite paradajkovou zmesou, polejte rozšľahanými vajcami a posypte fetou.

 krok

Naplnenú misu na povrchu zalejte zvyšnými rozšľahanými vajcami, vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C zapečte. Krátko pred dopečením povrch misy pokvapkajte olivovým olejom a dopečte. Vychladnutý nákyp pokrájajte a dozdobte šalátom.