Postup

 krok

Baklažány umyte, osušte, prekrojte po šírke na polovice a nakrájajte na osminy. Vo veľkej panvici zohrejte lyžicu oleja a baklažány 2 - 3 minúty opekajte z každej strany do zlatista. Vyberte na tanier a odložte bokom. 

 krok

Do panvice dajte lyžicu oleja. Pridajte očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno a opečte ju do sklovita. Ak chcete jedlo pikantné, pridajte čili papričky zbavené jadierok, korenie karí a lyžicu hustého kokosového mlieka z vrchu plechovky. Pomiešajte a minútu povarte.

 krok

Prilejte zvyšné kokosové mlieko, paradajky nakrájané na štvrtky a plechovku vody. Povarte 20 minút. Do zmesi pridajte baklažány a scedený cícer. Prehrejte a podávajte s ryžou basmati.

Kategórie