Suroviny
Potrebujeme:
- 2 ksbaklažány
- 2 lyžiceslnečnicového oleja
- 2 lyžicekorenia karí
- 2 kscibule
- 2 kssušené čili papričky (nemusia byť)
- 400 mlkokosového mlieka
- 6 ksparadajok
- 400 gkonzervu cícera
Postup
krok
Baklažány umyte, osušte, prekrojte po šírke na polovice a nakrájajte na osminy. Vo veľkej panvici zohrejte lyžicu oleja a baklažány 2 - 3 minúty opekajte z každej strany do zlatista. Vyberte na tanier a odložte bokom.
krok
Do panvice dajte lyžicu oleja. Pridajte očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno a opečte ju do sklovita. Ak chcete jedlo pikantné, pridajte čili papričky zbavené jadierok, korenie karí a lyžicu hustého kokosového mlieka z vrchu plechovky. Pomiešajte a minútu povarte.
krok
Prilejte zvyšné kokosové mlieko, paradajky nakrájané na štvrtky a plechovku vody. Povarte 20 minút. Do zmesi pridajte baklažány a scedený cícer. Prehrejte a podávajte s ryžou basmati.
Najnovšie video
Odporúčame vám
Výtvory z našej kuchyne
zobraziť viac
Neodolateľné JAHODY: Skúsite ich takto naaranžovať do nepečenej torty?

Máte radi špargľu? Kráľovská zelenina je na vrchole sezóny!
