Arašidová torta Barozzi

Dobré jedlo

ARAŠIDOVÉ pochúťky: Zdravé, voňavé a MŇAM!

Unikátne recepty, ktoré nezabudnete!

ARAŠIDOVÁ TORTA BAROZZI

8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT

Potrebujete:

  • 250 g kvalitnej horkej čokolády
  • 80 g masla
  • 150 g jemného kryštálového cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g mletých nesolených arašidov (alebo zmesi orechov)
  • 3 lyžičky jemne pomletej zrnkovej kávy
  • 1 lyžica rumu
  • dobrá čokoládová poleva na ozdobu (nemusí byť)

POSTUP:

  1. Nalámanú čokoládu s maslom rozpustite vo vodnom kúpeli.
  2. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľahajte na penu. Do žĺtkovej peny pridajte arašidy, kávu a rum. Primiešajte rozpustenú vychladnutú čokoládu a nakoniec aj sneh z bielkov.
  3. Cesto vylejte do papierom vystlanej okrúhlej tortovej formy (24 cm) alebo vyššej štvorcovej formy (24 x 24 cm). Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Tortu nechajte vychladnúť a pred podávaním ju ešte môžete poliať čokoládovou polevou.

Viac arašidových receptov na ďalších stranách...

Kategórie