ARAŠIDOVÁ TORTA BAROZZI
8 PORCIÍ, PRÍPRAVA 15 MINÚT, PEČENIE 30 MINÚT
Potrebujete:
- 250 g kvalitnej horkej čokolády
- 80 g masla
- 150 g jemného kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 100 g mletých nesolených arašidov (alebo zmesi orechov)
- 3 lyžičky jemne pomletej zrnkovej kávy
- 1 lyžica rumu
- dobrá čokoládová poleva na ozdobu (nemusí byť)
POSTUP:
- Nalámanú čokoládu s maslom rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľahajte na penu. Do žĺtkovej peny pridajte arašidy, kávu a rum. Primiešajte rozpustenú vychladnutú čokoládu a nakoniec aj sneh z bielkov.
- Cesto vylejte do papierom vystlanej okrúhlej tortovej formy (24 cm) alebo vyššej štvorcovej formy (24 x 24 cm). Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Tortu nechajte vychladnúť a pred podávaním ju ešte môžete poliať čokoládovou polevou.