Quiche

Dobré jedlo/Laura Witteková

4x slaný koláč: Francúzske QUICHE sú na leto ako stvorené

Vynikajúci slaný koláč s plnkou podávajte horúci, len čo ho vyberiete z rúry. Jeho povesti však neublížite, ani keď ho vezmete so sebou na piknik, a po ceste vám vychladne.

TUNIAKOVÝ S OLIVAMI A PARADAJKAMI

Quiche
Zdroj: Dobré jedlo/Laura Witteková

8 PORCIÍ, 80 minút, CHLADENIE CESTA 1 HODINA

Potrebujete:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g studeného masla
  • 1 lyžičku soli
  • 1 vajce
  • 2-3 lyžice studenej vody
  • paradajky a mladá cibuľka na ozdobenie
  • Na obloženie:
  • 1 väčšiu konzervu tuniaka v oleji
  • 100 g zelených olív v slanom náleve
  • 50 g paradajok v oleji
  • 150 g mozzarelly na strúhanie
  • 3 vajcia
  • 200 g kyslej smotany (obsah tuku 16 %)
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup je na druhej strane...