1 / 26 -
Zeler stopkový
Foto: profimedia.sk
2 / 26 -
zelenina, zeler stopkatý, mrkva, dressing
Foto: SHUTTERSTOCK
3 / 26 -
Stopkatý zeler v Bloody Mary povzbudí každé znamenie.
Foto: Profimedia
4 / 26 -
zeler stopkatý
Foto: SHUTTERSTOCK
5 / 26 -
Zeler potrebuje počas suchých a horúcich dní dostatok vlahy.
Foto: shutterstock.com
6 / 26 -
Pomocou vlnitej lepenky si môžete vybieliť aj stopky zeleru.
Foto: profimedia.sk
7 / 26 -
Chloridovú formu draselného hnojiva môžete aplikovať k zeleru, mrkve, špenátu, petržlenu, cvikle. Citlivé na chlór sú melóny, fazuľa, hrach, rajčiaky, paprika, cibuľová zelenina.
Foto: shutterstock.com
8 / 26 -
Stonkový zeler ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
Foto: profimedia
9 / 26 -
Konzumácia zeleru je vynikajúca pre zdravý vývoj kostí. Vidíte tú podobnosť? Stonkový zeler by ste kostiam určite nemali odopierať. Nie sú podobné iba tvarom, no zaujímavosťou je, že kosti sú tvorené 23% sodíka a úplne rovnaké percento ho obsahuje aj táto zdravá zelenina. Pevnosť im zeler dodáva i kremíkom, uľavuje od bolesti kĺbov a prospieva pri liečbe reumy či artritídy.
Foto: Profimedia.sk
10 / 26 -
zeler stopkatý
Foto: SHUTTERSTOCK
11 / 26 -
Spoznajte liečivé účinky zeleru
Foto: Profimedia.sk
12 / 26 -
Zeler stopkový
Foto: profimedia.sk
13 / 26 -
Vypestujte si zdravý zeler
Foto: profimedia.sk
14 / 26 -
Aby boli stonky zeleru krehké a šťavnaté, potrebuje rastlina dostatok vlahy.
Foto: Profimedia
15 / 26 -
Priesady, sadenice, záhrada, pestovanie, zeler
Foto: Júlia Šimáková
Neuverejnené
pôvodný súbor:priesady zeleru1.eps
Foto: Júlia Šimáková
16 / 26 -
Použite stopkový zeler alebo plátky mrkvy ako jedlé naberačky. Alebo si pripravte domácu tvarohovú nátierku a plňte ňou závitky listového šalátu.
Foto: Shutterstock.com
17 / 26 -
zeler stopkový
Foto: SHUTTERSTOCK
18 / 26 -
zeler stopkový
Foto: SHUTTERSTOCK
19 / 26 -
zeler stopkový
Foto: SHUTTERSTOCK
20 / 26 -
Zeler vás postaví na nohy, keď sa cítite vyčerpaní, či už duševne alebo fyzicky.
Foto: Shutterstock
21 / 26 -
Tieto jedlá nikdy nedávajte do mikrovlnnej rúry.
Foto: Shutterstock
22 / 26 -
Tagliatelle s ragú z hovädzieho mäsa, zo zeleru a z mrkvy od talianskeho šéfkuchára Andrea Ena.
Foto: LAURA WITTEKOVA
23 / 26 -
Zeler rovnako ako paradajky 94% vody.
Foto: Shutterstock.com
24 / 26 -
Zelerová šťava
Foto: shutterstock
25 / 26 -
Listy stonkového zeleru sú veľmi chutné, no ľudia ich väčšinou nejedia. Zelerové listy sa dajú pridať do zeleninových šalátov, sendvičov a polievok. Rovnako ako stonky, aj listy sú dobrým zdrojom vitamínu C. Nabudúce sa preto v potravinách skúste obzrieť po tom najlistnatejšom kuse.
Foto: Shutterstock
26 / 26 -
Baked celery with pine nuts
Foto: Urban, Martina