Späť na článok: 

Začnite jesť STOPKOVÝ ZELER: 7 dôvodov vás presvedčí

1 / 26 - Zeler stopkový  Foto: profimedia.sk

2 / 26 - zelenina, zeler stopkatý, mrkva, dressing Foto: SHUTTERSTOCK

3 / 26 - Stopkatý zeler v Bloody Mary povzbudí každé znamenie. Foto: Profimedia

4 / 26 - zeler stopkatý Foto: SHUTTERSTOCK

5 / 26 - Zeler potrebuje počas suchých a horúcich dní dostatok vlahy. Foto: shutterstock.com

6 / 26 - Pomocou vlnitej lepenky si môžete vybieliť aj stopky zeleru. Foto: profimedia.sk

7 / 26 - Chloridovú formu draselného hnojiva môžete aplikovať k zeleru, mrkve, špenátu, petržlenu, cvikle. Citlivé na chlór sú melóny, fazuľa, hrach, rajčiaky, paprika, cibuľová zelenina. Foto: shutterstock.com

8 / 26 - Stonkový zeler ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Foto: profimedia

9 / 26 - Konzumácia zeleru je vynikajúca pre zdravý vývoj kostí. Vidíte tú podobnosť? Stonkový zeler by ste kostiam určite nemali odopierať. Nie sú podobné iba tvarom, no zaujímavosťou je, že kosti sú tvorené 23% sodíka a úplne rovnaké percento ho obsahuje aj táto zdravá zelenina. Pevnosť im zeler dodáva i kremíkom, uľavuje od bolesti kĺbov a prospieva pri liečbe reumy či artritídy. Foto: Profimedia.sk

10 / 26 - zeler stopkatý Foto: SHUTTERSTOCK

11 / 26 - Spoznajte liečivé účinky zeleru Foto: Profimedia.sk

12 / 26 - Zeler stopkový  Foto: profimedia.sk

13 / 26 - Vypestujte si zdravý zeler Foto: profimedia.sk

14 / 26 - Aby boli stonky zeleru krehké a šťavnaté, potrebuje rastlina dostatok vlahy. Foto: Profimedia

15 / 26 - Priesady, sadenice, záhrada, pestovanie, zeler Foto: Júlia Šimáková Neuverejnené pôvodný súbor:priesady zeleru1.eps Foto: Júlia Šimáková

16 / 26 - Použite stopkový zeler alebo plátky mrkvy ako jedlé naberačky. Alebo si pripravte domácu tvarohovú nátierku a plňte ňou závitky listového šalátu. Foto: Shutterstock.com

17 / 26 - zeler stopkový Foto: SHUTTERSTOCK

18 / 26 - zeler stopkový Foto: SHUTTERSTOCK

19 / 26 - zeler stopkový Foto: SHUTTERSTOCK

20 / 26 - Zeler vás postaví na nohy, keď sa cítite vyčerpaní, či už duševne alebo fyzicky. Foto: Shutterstock

21 / 26 - Tieto jedlá nikdy nedávajte do mikrovlnnej rúry. Foto: Shutterstock

22 / 26 - Tagliatelle s ragú z hovädzieho mäsa, zo zeleru a z mrkvy od talianskeho šéfkuchára Andrea Ena. Foto: LAURA WITTEKOVA

23 / 26 - Zeler rovnako ako paradajky 94% vody. Foto: Shutterstock.com

24 / 26 - Zelerová šťava Foto: shutterstock

25 / 26 - Listy stonkového zeleru sú veľmi chutné, no ľudia ich väčšinou nejedia. Zelerové listy sa dajú pridať do zeleninových šalátov, sendvičov a polievok. Rovnako ako stonky, aj listy sú dobrým zdrojom vitamínu C. Nabudúce sa preto v potravinách skúste obzrieť po tom najlistnatejšom kuse. Foto: Shutterstock

26 / 26 - Baked celery with pine nuts Foto: Urban, Martina

Zeler stopkový Zeler stopkový 
zelenina, zeler stopkatý, mrkva, dressingzelenina, zeler stopkatý, mrkva, dressing
Stopkatý zeler v Bloody Mary povzbudí každé znamenie.Stopkatý zeler v Bloody Mary povzbudí každé znamenie.
zeler stopkatýzeler stopkatý
Zeler potrebuje počas suchých a horúcich dní dostatok vlahy.Zeler potrebuje počas suchých a horúcich dní dostatok vlahy.
Pomocou vlnitej lepenky si môžete vybieliť aj stopky zeleru.Pomocou vlnitej lepenky si môžete vybieliť aj stopky zeleru.
Chloridovú formu draselného hnojiva môžete aplikovať k zeleru, mrkve, špenátu, petržlenu, cvikle. Citlivé na chlór sú melóny, fazuľa, hrach, rajčiaky, paprika, cibuľová zelenina.

Chloridovú formu draselného hnojiva môžete aplikovať k zeleru, mrkve, špenátu, petržlenu, cvikle. Citlivé na chlór sú melóny, fazuľa, hrach, rajčiaky, paprika, cibuľová zelenina.
Stonkový zeler ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.Stonkový zeler ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
Konzumácia zeleru je vynikajúca pre zdravý vývoj kostí. Vidíte tú podobnosť? Stonkový zeler by ste kostiam určite nemali odopierať. Nie sú podobné iba tvarom, no zaujímavosťou je, že kosti sú tvorené 23% sodíka a úplne rovnaké percento ho obsahuje aj táto zdravá zelenina. Pevnosť im zeler dodáva i kremíkom, uľavuje od bolesti kĺbov a prospieva pri liečbe reumy či artritídy.Konzumácia zeleru je vynikajúca pre zdravý vývoj kostí. Vidíte tú podobnosť? Stonkový zeler by ste kostiam určite nemali odopierať. Nie sú podobné iba tvarom, no zaujímavosťou je, že kosti sú tvorené 23% sodíka a úplne rovnaké percento ho obsahuje aj táto zdravá zelenina. Pevnosť im zeler dodáva i kremíkom, uľavuje od bolesti kĺbov a prospieva pri liečbe reumy či artritídy.
zeler stopkatýzeler stopkatý
Spoznajte liečivé účinky zeleruSpoznajte liečivé účinky zeleru
Zeler stopkový Zeler stopkový 
Vypestujte si zdravý zelerVypestujte si zdravý zeler
Aby boli stonky zeleru krehké a šťavnaté, potrebuje rastlina dostatok vlahy.Aby boli stonky zeleru krehké a šťavnaté, potrebuje rastlina dostatok vlahy.
Priesady, sadenice, záhrada, pestovanie, zeler
Foto: Júlia Šimáková
Neuverejnené
pôvodný súbor:priesady zeleru1.epsPriesady, sadenice, záhrada, pestovanie, zeler
Foto: Júlia Šimáková
Neuverejnené
pôvodný súbor:priesady zeleru1.eps
Použite stopkový zeler alebo plátky mrkvy ako jedlé naberačky. Alebo si pripravte domácu tvarohovú nátierku a plňte ňou závitky listového šalátu.Použite stopkový zeler alebo plátky mrkvy ako jedlé naberačky. Alebo si pripravte domácu tvarohovú nátierku a plňte ňou závitky listového šalátu.
zeler stopkovýzeler stopkový
zeler stopkovýzeler stopkový
zeler stopkovýzeler stopkový
Zeler vás postaví na nohy, keď sa cítite vyčerpaní, či už duševne alebo fyzicky.Zeler vás postaví na nohy, keď sa cítite vyčerpaní, či už duševne alebo fyzicky.
Tieto jedlá nikdy nedávajte do mikrovlnnej rúry.Tieto jedlá nikdy nedávajte do mikrovlnnej rúry.
Tagliatelle s ragú z hovädzieho mäsa, zo zeleru a z mrkvy od talianskeho šéfkuchára Andrea Ena.Tagliatelle s ragú z hovädzieho mäsa, zo zeleru a z mrkvy od talianskeho šéfkuchára Andrea Ena.
Zeler rovnako ako paradajky 94% vody.Zeler rovnako ako paradajky 94% vody.
Zelerová šťavaZelerová šťava
Listy stonkového zeleru sú veľmi chutné, no ľudia ich väčšinou nejedia. Zelerové listy sa dajú pridať do zeleninových šalátov, sendvičov a polievok. Rovnako ako stonky, aj listy sú dobrým zdrojom vitamínu C. Nabudúce sa preto v potravinách skúste obzrieť po tom najlistnatejšom kuse.Listy stonkového zeleru sú veľmi chutné, no ľudia ich väčšinou nejedia. Zelerové listy sa dajú pridať do zeleninových šalátov, sendvičov a polievok. Rovnako ako stonky, aj listy sú dobrým zdrojom vitamínu C. Nabudúce sa preto v potravinách skúste obzrieť po tom najlistnatejšom kuse.
Baked celery with pine nutsBaked celery with pine nuts
Studená káva sa pripravuje lúhovaním dlhšie.
Tipy

Je vám ŤAŽKO Z KÁVY? Dajte si ju TAKTO a padne vám na úžitok

Kuskus podľa marockého receptu.
Tipy

Expresný KUSKUS: Skúšali ste ho už TAKTO? Oplatí sa!

Mirka Luberdová
Trendy

Tomuto neodoláte: Ľahký LETNÝ WRAP podľa Mirky Luberdovej!

Zákusok z cukrárne - želatínová kocka. Recept nájdete tu na našom webe.
Tipy

JAHODY pomáhajú pri mnohých neduhoch: Ak máte alergiu na TOTO, nejedzte ich!

ovsená kaša s mandľovým mliekom a malinami
Tipy

Dokonalé raňajky: Tieto jedlá vás nakopnú a zasýtia nadlho

viedenský orechový koláč s čokoládou
Tipy

Čo všetko ste O ČOKOLÁDE (ne)vedeli? Chráni cievy, znižuje tlak, ale...