Späť na článok: 

Rozmarínové rozmary: Týmto jedlám dodá bylinka neopakovateľnú chuť

1 / 31 - Rozmarínové paličky so zemiakmi Foto: Laura Witteková

2 / 31 - Aj rozmarín by sa mal stať súčasťou vášho jedálnička. Nielenže zvýrazní chuť mäsa, ale tiež zníži množstvo rakovinových látok, ktoré vznikajú pri jeho pečení či grilovaní. Obsahuje viaceré protizápalové a protirakovinové látky, jednou z nich je karnozol. Rozmarín okrem toho aktivuje enzýmy, ktoré detoxikujú organizmus, vďaka čomu sa opäť zníži riziko vzniku rakoviny, napríklad prsníka alebo prostaty. Foto: Shutterstock

3 / 31 - Olivovo - rozmarínová focaccia. Foto: LAURA WITTEKOVÁ

4 / 31 - Pizza s malinami, brie a rozmarínom Foto: LAURA WITTEKOVÁ

5 / 31 - Rozmarín sa v kuchyni využíva aj sušený. Foto: Shutterstock

6 / 31 - Grilované broskyne s mascarpone. Foto: Shutterstock

7 / 31 - Kuracie špízy. Vetvičky rozmarínu použite namiesto špajdlí. Foto: Shutterstock

8 / 31 - Pečená feta s olivami, rozmarínom a cesnakom. Foto: Dobré jedlo/Natália Jablonková

9 / 31 - Zemiaky s rozmarínom pečené v soli. Foto: ZDRAVIE

10 / 31 - Vetvičky rozmarínu položte do pekáča aj k pečenému kurčaťu. Foto: SHUTTERSTOCK

11 / 31 - Zapekaná cvikla s paštrnákom a rozmarínom. Foto: LAURA WITTEKOVÁ

12 / 31 - Bylinkový losos s quinoou. Foto: LAURA WITTEKOVÁ

13 / 31 - Hruškový punč. Skúste ho uvariť s vetvičkou rozmarínu. Foto: SHUTTERSTOCK

14 / 31 - Nové zemiaky so slaninkou a s bylinkami Foto: Shutterstock

15 / 31 - Králičie mäso zapečte s cesnakom, cibuľou a bylinkami (tymián, šalvia) Foto: LAURA WITTEKOVÁ

16 / 31 - Zemiakový koláč s mascarpone, rozmarínom a nivou Foto: LAURA WITTEKOVÁ

17 / 31 - FOCACCIA S OLIVAMI A ROZMARÍNOM Foto: Dobré jedlo/ Laura Witteková

18 / 31 - KARFIOLOVÉ ŠPÍZY SO SEZAMOM. Obložte ich pred pečením vetvičkami rozmarínu. Foto: Laura Witteková

19 / 31 - Rozmarín sa používa ako korenie, najmä v rámci talianskej a francúzskej kuchyne. Okrem toho, že je skvelým dochucovadlom jedál, mnohí ho využívajú aj ako okrasnú bylinku do okien a záhrad. Má močopudné a prečisťujúce účinky na močové cesty. Foto: Shutterstock

20 / 31 - Olivovo - rozmarínová focaccia - príprava Foto: LAURA WITTEKOVÁ

21 / 31 - Olivovo - rozmarínová focaccia - príprava Foto: LAURA WITTEKOVÁ

22 / 31 - Rozmarín je veľmi aromatická bylinka, preto ho do jedál používajte veľmi šetrne. Foto: Shutterstock

23 / 31 - Tagliatelle s ragú z hovädzieho mäsa, zo zeleru a z mrkvy s rozmarínom. Foto: LAURA WITTEKOVÁ

24 / 31 - Syry v náleve s čili, oreganom a rozmarínom. Foto: Dobré jedlo

25 / 31 - Cesnak a rozmarín - zázračná kulinárska dvojica. Foto: SHUTTERSTOCK

26 / 31 - BYLINKOVÝ CHLEBÍK NA PALIČKE. Do zmesi byliniek do cesta primiešajte aj trocha rozmarínu. Foto: Laura Witteková

27 / 31 - Rozmarín Foto: Laura Witteková

28 / 31 - Rozmarín Foto: SHUTTERSTOCK

29 / 31 - Rozmarín je veľmi aromatická bylinka. Foto: Shutterstock

30 / 31 - Rozmarínové paličky so zemiakmi. Foto: Laura Witteková

31 / 31 - Rozmarínové paličky Foto: Laura Witteková

Rozmarínové paličky so zemiakmiRozmarínové paličky so zemiakmi
Aj rozmarín by sa mal stať súčasťou vášho jedálnička. Nielenže zvýrazní chuť mäsa, ale tiež zníži množstvo rakovinových látok, ktoré vznikajú pri jeho pečení či grilovaní. Obsahuje viaceré protizápalové a protirakovinové látky, jednou z nich je karnozol. Rozmarín okrem toho aktivuje enzýmy, ktoré detoxikujú organizmus, vďaka čomu sa opäť zníži riziko vzniku rakoviny, napríklad prsníka alebo prostaty.Aj rozmarín by sa mal stať súčasťou vášho jedálnička. Nielenže zvýrazní chuť mäsa, ale tiež zníži množstvo rakovinových látok, ktoré vznikajú pri jeho pečení či grilovaní. Obsahuje viaceré protizápalové a protirakovinové látky, jednou z nich je karnozol. Rozmarín okrem toho aktivuje enzýmy, ktoré detoxikujú organizmus, vďaka čomu sa opäť zníži riziko vzniku rakoviny, napríklad prsníka alebo prostaty.
Olivovo - rozmarínová focaccia.Olivovo - rozmarínová focaccia.
Pizza s malinami, brie a rozmarínomPizza s malinami, brie a rozmarínom
Rozmarín sa v kuchyni využíva aj sušený.Rozmarín sa v kuchyni využíva aj sušený.
Grilované broskyne s mascarpone.Grilované broskyne s mascarpone.
Kuracie špízy. Vetvičky rozmarínu použite namiesto špajdlí.Kuracie špízy. Vetvičky rozmarínu použite namiesto špajdlí.
Pečená feta s olivami, rozmarínom a cesnakom.Pečená feta s olivami, rozmarínom a cesnakom.
Zemiaky s rozmarínom pečené v soli.Zemiaky s rozmarínom pečené v soli.
Vetvičky rozmarínu položte do pekáča aj k pečenému kurčaťu.Vetvičky rozmarínu položte do pekáča aj k pečenému kurčaťu.
Zapekaná cvikla s paštrnákom a rozmarínom.Zapekaná cvikla s paštrnákom a rozmarínom.
Bylinkový losos s quinoou.Bylinkový losos s quinoou.
Hruškový punč. Skúste ho uvariť s vetvičkou rozmarínu.Hruškový punč. Skúste ho uvariť s vetvičkou rozmarínu.
Nové zemiaky so slaninkou a s bylinkamiNové zemiaky so slaninkou a s bylinkami
Králičie mäso zapečte s cesnakom, cibuľou a bylinkami (tymián, šalvia)Králičie mäso zapečte s cesnakom, cibuľou a bylinkami (tymián, šalvia)
Zemiakový koláč s mascarpone, rozmarínom a nivouZemiakový koláč s mascarpone, rozmarínom a nivou
FOCACCIA S OLIVAMI A ROZMARÍNOMFOCACCIA S OLIVAMI A ROZMARÍNOM
KARFIOLOVÉ ŠPÍZY SO SEZAMOM. Obložte ich pred pečením vetvičkami rozmarínu.KARFIOLOVÉ ŠPÍZY SO SEZAMOM. Obložte ich pred pečením vetvičkami rozmarínu.
Rozmarín sa používa ako korenie, najmä v rámci talianskej a francúzskej kuchyne. Okrem toho, že je skvelým dochucovadlom jedál, mnohí ho využívajú aj ako okrasnú bylinku do okien a záhrad. Má močopudné a prečisťujúce účinky na močové cesty.Rozmarín sa používa ako korenie, najmä v rámci talianskej a francúzskej kuchyne. Okrem toho, že je skvelým dochucovadlom jedál, mnohí ho využívajú aj ako okrasnú bylinku do okien a záhrad. Má močopudné a prečisťujúce účinky na močové cesty.
Olivovo - rozmarínová focaccia - prípravaOlivovo - rozmarínová focaccia - príprava
Olivovo - rozmarínová focaccia - prípravaOlivovo - rozmarínová focaccia - príprava
Rozmarín je veľmi aromatická bylinka, preto ho do jedál používajte veľmi šetrne.Rozmarín je veľmi aromatická bylinka, preto ho do jedál používajte veľmi šetrne.
Tagliatelle s ragú z hovädzieho mäsa, zo zeleru a z mrkvy s rozmarínom.Tagliatelle s ragú z hovädzieho mäsa, zo zeleru a z mrkvy s rozmarínom.
Syry v náleve s čili, oreganom a rozmarínom.Syry v náleve s čili, oreganom a rozmarínom.
Cesnak a rozmarín - zázračná kulinárska dvojica.Cesnak a rozmarín - zázračná kulinárska dvojica.
BYLINKOVÝ CHLEBÍK NA PALIČKE. Do zmesi byliniek do cesta primiešajte aj trocha rozmarínu.BYLINKOVÝ CHLEBÍK NA PALIČKE. Do zmesi byliniek do cesta primiešajte aj trocha rozmarínu.
RozmarínRozmarín
RozmarínRozmarín
Rozmarín je veľmi aromatická bylinka.Rozmarín je veľmi aromatická bylinka.
Rozmarínové paličky so zemiakmi.Rozmarínové paličky so zemiakmi.
Rozmarínové paličkyRozmarínové paličky
Farebné plody vďačne poslúžia aj pri tvorbe jesenných dekorácií.
Tipy

Nezbierate bylinky v novembri? Robíte chybu! Tieto stoja rozhodne zato...

Šalviový čaj
Tipy

PROTI KAŠĽU pomôžu najviac tieto BYLINKY: Pripravte liečivý čaj!

Kyselkavé maliny, sladké orechy a neodolateľný syr je naozaj fantastická kombinácia. A k tomu ešte rozmarín… Vyskúšajte!
Tipy

Ako zachovať prenikavú arómu byliniek? Zamrazte ich!

Bylinky sú pri varení nenahraditeľné.
Tipy

Ako udržať BYLINKY dlho čerstvé? Vyskúšajte jednoduchý trik!

BROSKYŇOVÝ
TART TATIN SO
SATUREJKOU
Tipy

To je nápad! Koláče S BYLINKAMI A OVOCÍM vám rozvoňajú domov: Skúste naše RECEPTY

Bylinkový chlebík na paličke
Tipy

Idete cez víkend do prírody? Nazbierajte si liečivé BYLINKY, budú sa hodiť aj v kuchyni