1 / 31 -
Rozmarínové paličky so zemiakmi
Foto:
Laura Witteková
2 / 31 -
Aj rozmarín by sa mal stať súčasťou vášho jedálnička. Nielenže zvýrazní chuť mäsa, ale tiež zníži množstvo rakovinových látok, ktoré vznikajú pri jeho pečení či grilovaní. Obsahuje viaceré protizápalové a protirakovinové látky, jednou z nich je karnozol. Rozmarín okrem toho aktivuje enzýmy, ktoré detoxikujú organizmus, vďaka čomu sa opäť zníži riziko vzniku rakoviny, napríklad prsníka alebo prostaty.
Foto:
Shutterstock
3 / 31 -
Olivovo - rozmarínová focaccia.
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
4 / 31 -
Pizza s malinami, brie a rozmarínom
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
5 / 31 -
Rozmarín sa v kuchyni využíva aj sušený.
Foto:
Shutterstock
6 / 31 -
Grilované broskyne s mascarpone.
Foto:
Shutterstock
7 / 31 -
Kuracie špízy. Vetvičky rozmarínu použite namiesto špajdlí.
Foto:
Shutterstock
8 / 31 -
Pečená feta s olivami, rozmarínom a cesnakom.
Foto:
Dobré jedlo/Natália Jablonková
9 / 31 -
Zemiaky s rozmarínom pečené v soli.
Foto:
ZDRAVIE
10 / 31 -
Vetvičky rozmarínu položte do pekáča aj k pečenému kurčaťu.
Foto:
SHUTTERSTOCK
11 / 31 -
Zapekaná cvikla s paštrnákom a rozmarínom.
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
12 / 31 -
Bylinkový losos s quinoou.
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
13 / 31 -
Hruškový punč. Skúste ho uvariť s vetvičkou rozmarínu.
Foto:
SHUTTERSTOCK
14 / 31 -
Nové zemiaky so slaninkou a s bylinkami
Foto:
Shutterstock
15 / 31 -
Králičie mäso zapečte s cesnakom, cibuľou a bylinkami (tymián, šalvia)
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
16 / 31 -
Zemiakový koláč s mascarpone, rozmarínom a nivou
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
17 / 31 -
FOCACCIA S OLIVAMI A ROZMARÍNOM
Foto:
Dobré jedlo/ Laura Witteková
18 / 31 -
KARFIOLOVÉ ŠPÍZY SO SEZAMOM. Obložte ich pred pečením vetvičkami rozmarínu.
Foto:
Laura Witteková
19 / 31 -
Rozmarín sa používa ako korenie, najmä v rámci talianskej a francúzskej kuchyne. Okrem toho, že je skvelým dochucovadlom jedál, mnohí ho využívajú aj ako okrasnú bylinku do okien a záhrad. Má močopudné a prečisťujúce účinky na močové cesty.
Foto:
Shutterstock
20 / 31 -
Olivovo - rozmarínová focaccia - príprava
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
21 / 31 -
Olivovo - rozmarínová focaccia - príprava
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
22 / 31 -
Rozmarín je veľmi aromatická bylinka, preto ho do jedál používajte veľmi šetrne.
Foto:
Shutterstock
23 / 31 -
Tagliatelle s ragú z hovädzieho mäsa, zo zeleru a z mrkvy s rozmarínom.
Foto:
LAURA WITTEKOVÁ
24 / 31 -
Syry v náleve s čili, oreganom a rozmarínom.
Foto:
Dobré jedlo
25 / 31 -
Cesnak a rozmarín - zázračná kulinárska dvojica.
Foto:
SHUTTERSTOCK
26 / 31 -
BYLINKOVÝ CHLEBÍK NA PALIČKE. Do zmesi byliniek do cesta primiešajte aj trocha rozmarínu.
Foto:
Laura Witteková
27 / 31 -
Rozmarín
Foto:
Laura Witteková
28 / 31 -
Rozmarín
Foto:
SHUTTERSTOCK
29 / 31 -
Rozmarín je veľmi aromatická bylinka.
Foto:
Shutterstock
30 / 31 -
Rozmarínové paličky so zemiakmi.
Foto:
Laura Witteková
31 / 31 -
Rozmarínové paličky
Foto:
Laura Witteková