1 / 77 -
Hŕstková
Foto:
Gurmet/Marie Bartošová
2 / 77 -
Zeleninová polievka s tradičnými melencami.
Foto:
Matej Kalina
3 / 77 -
Talianska minestrone
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
4 / 77 -
Polievka z červenej repy s kozím syrom.
Foto:
Shutterstock
5 / 77 -
Domáci liek, ktorý vám odporučí na boľavé hrdlo každá stará mama je slepačia polievka. A skutočne funguje. Slepačia polievka obsahuje proteín cysteín, ktorý má protizápalový účinok. Vďaka polievke sa do tela dostanú aj dôležité minerály.
Foto:
Shutterstock
6 / 77 -
„Tukožrútska“ polievka s kapustou, mrkvou a paradajkami.
Foto:
Shutterstock
7 / 77 -
Zeleninová polievka s kvakou a fazuľou.
Foto:
Dobré jedlo/Mária Abrahámová
8 / 77 -
Hustá kukuricová polievka so zemiakmi a smotanou.
Foto:
Shutterstock
9 / 77 -
Špenátová polievka s haluškami.
Foto:
Dušan Křístek
10 / 77 -
Brokolicová polievka so smotanou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
11 / 77 -
Zeleninová polievka s ryžou.
Foto:
Shutterstock
12 / 77 -
Cibuľačka.
Foto:
Zdravie
13 / 77 -
Polievka z červenej šošovice.
Foto:
Shutterstock
14 / 77 -
Vývar z bielej špargle so zemiakmi a sušenou šunkou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
15 / 77 -
Mrkvová polievka s mangom a fetou.
Foto:
Shutterstock
16 / 77 -
Nízkokalorická karfiolová polievka so zelerom, bez smotany.
Foto:
Shutterstock
17 / 77 -
Špenátová polievka so strateným vajcom.
Foto:
Shutterstock
18 / 77 -
Zlatá kurkumová polievka
Foto:
Shutterstock
19 / 77 -
Krémová polievka zahustená zeleninou.
Foto:
Dobré jedlo/Natália Jablonková
20 / 77 -
Polievka z pečenej zeleniny a cícera.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
21 / 77 -
Pečeňové knedličky v zeleninovej polievke.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
22 / 77 -
Paradajková polievka s tarhoňou.
Foto:
Dobré jedlo/Robo Hubač
23 / 77 -
Kuracia polievka z krídeliek, s koreňovou zeleninou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
24 / 77 -
Šťaveľová polievka
Foto:
Šťaveľová polievka
25 / 77 -
Boršč
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
26 / 77 -
Polievka s ryžou, so šošovicou a s maslovou fazuľou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
27 / 77 -
Záhorácka fašiangová polievka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
28 / 77 -
Krémová brokolicová polievka.
Foto:
Shutterstock
29 / 77 -
Polievka z mletého mäsa a koreňovej zeleniny.
Foto:
Dušan Křístek
30 / 77 -
Fínska zeleninová polievka.
Foto:
Shutterstock
31 / 77 -
Domáci vývar je základom každej dobrej polievky i omáčky.
Foto:
Shutterstock
32 / 77 -
Krémová polievka z rozmixovanej červenej kapusty.
Foto:
Shutterstock
33 / 77 -
Tekvicovo-paradajková.
Foto:
Shutterstock
34 / 77 -
Batatová polievka.
Foto:
Shutterstock
35 / 77 -
Vianočná šošovicová polievka.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
36 / 77 -
Sýta a pikantná polievka z hovädzieho mäsa.
Foto:
Dušan Křístek
37 / 77 -
Korenená mrkvovo - šošovicová polievka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
38 / 77 -
Krémová zo sušeného hrachu.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
39 / 77 -
Kelová so slaninou a s klobásou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
40 / 77 -
Polievka z tekvice hokkaido so zázvorom.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
41 / 77 -
Kurací vývar s cestovinou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
42 / 77 -
Hustá šošovicová polievka s batatom.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
43 / 77 -
Hrášková s kalerábom.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
44 / 77 -
Polievka s kvakou.
Foto:
Dobré jedlo/Mária Abrahámová
45 / 77 -
Bryndzová polievka.
Foto:
Matej Kalina
46 / 77 -
Hŕstková polievka so šošovicou, krúpami a fazuľou.
Foto:
Gurmet/Marie Bartošová
47 / 77 -
Frkacule vo vývare.
Foto:
Matej Kalina
48 / 77 -
Príprava vývaru: Koreňovú zeleninu vložte do vody, pridajte očistenú a nakrájanú cibuľu, plochou stranou noža jemne rozpučený cesnak, celé čierne a nové korenie (tiež jemne popučené), koriander, bobkový list, petržlenovú vňať, tymian a soľ. Priveďte vodu do jemnému varu, plameň stíšte a varte veľmi pomaly asi 90 – 120 minút. Pri naozaj tučnej hydine bude treba postupne odstrániť z povrchu polievky časť tuku.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
49 / 77 -
Zeleninová s ovsenými vločkami.
Foto:
Shutterstock
50 / 77 -
Polievka z pečenej tekvice.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
51 / 77 -
Zelená hrášková polievka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
52 / 77 -
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom.
Foto:
Dušan Křístek
53 / 77 -
Vianočná kapustnica.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
54 / 77 -
Polievka z pečených paprík a paradajok.
Foto:
Shutterstock
55 / 77 -
Krémová hubová polievka
Foto:
Marek Bartoš/Gurmet
56 / 77 -
Ostrá cibuľačka.
Foto:
Dušan Křístek
57 / 77 -
Zdravá paštrnáková polievka so zemiakmi, sotanou a tympanom. Krásne krémová.
Foto:
Shutterstock
58 / 77 -
Šošovicová polievka s údeným mäsom
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
59 / 77 -
Kapustnica s klobásou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
60 / 77 -
Fazuľová polievka nakyslo.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
61 / 77 -
Frankfurtská s párkom.
Foto:
Gurmet/Marie Bartošová
62 / 77 -
Jókai - fazuľová polievka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
63 / 77 -
Fazuľková polievka so smotanou a kôprom na kyslo.
Foto:
Dobré jedlo
64 / 77 -
Medová mrkvová polievka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
65 / 77 -
Krémová hubová polievka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
66 / 77 -
Cícerovo - tekvicová polievka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
67 / 77 -
Fazuľová polievka s klobásou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
68 / 77 -
Fazuľková polievka so smotanou a kôprom na kyslo.
Foto:
Dobré jedlo
69 / 77 -
Špargľová polievka s bazalkou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
70 / 77 -
Cviklová polievka s prepeličími vajcami a kôprom
Foto:
Dobré jedlo
71 / 77 -
Japonský ramen. Super zdravá polievka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
72 / 77 -
Tekvicová polievka s petržlenom.
Foto:
Shutterstock
73 / 77 -
Česká kulajda s hubami.
Foto:
Gurmet/Marie Bartošová
74 / 77 -
Pôstna hŕstková polievka
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
75 / 77 -
Vývar s knedličkami.
Foto:
Gurmet/Marie Bartošová
76 / 77 -
Frankfurtská s párkom.
Foto:
Gurmet/Marie Bartošová
77 / 77 -
Hŕstková so šošovicou, krúpami a koreňovou zeleninou.
Foto:
Gurmet/Marie Bartošová