1 / 37 -
Sviečková na smotane - nesmie chýbať brusnicový kompót.
Foto:
Dobré jedlo/Natália Jablonková
2 / 37 -
Cestoviny s domácou paradajkovou omáčkou? Určite si na nich pochutíte.
Foto:
Dobré jedlo/Matej Kalina
3 / 37 -
Omáčku z pečených paradajok si dajte na hrianku.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
4 / 37 -
Čučoriedková omáčka sa hodí k mäsu i ku krekrom.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
5 / 37 -
Cestoviny s rôznymi omáčkami urobíte rýchlo na večeru.
Foto:
Dobré jedlo/Matej Kalina
6 / 37 -
Omáčku s fazuľou si urobte s domácimi lokšami.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
7 / 37 -
Exotická jablkovo figová omáčka k pečenému mäsu.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
8 / 37 -
V sezóne si môžete pripraviť omáčku z čerešní.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
9 / 37 -
Plnená paprika s paradajkovou omáčkou je v slovenskej kuchyni klasikou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
10 / 37 -
Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou.
Foto:
Dobré jedlo/Natália Jablonková
11 / 37 -
Bielu omáčku môžete namiesto vína na konci varenia dochutiť väčším množstvom horčice alebo citrónovou šťavou.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
12 / 37 -
Rôzne omáčky sú chutné k pečenému a varenému mäsu.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
13 / 37 -
Hovädzie na burgundský spôsob s omáčkou z červeného vína.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
14 / 37 -
Víno je v omáčke k francúzskemu jedu - kohút na víne.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
15 / 37 -
Za lahodnú krehkú roštenku so smotanovo- zeleninovou omáčkou vďačíme slávnemu šľachtickému rodu Esterházyovcov.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
16 / 37 -
Sklárske mäso s haluškami a omáčkou zo zeleniny.
Foto:
Dobré jedlo/Dušan Křístek
17 / 37 -
Brazílsky rybí hrniec s paradajkovou omáčkou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
18 / 37 -
Hovädzie s mrkvou a knedličkami.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
19 / 37 -
Hovädzia roláda s netradičnou šťaveľovou omáčkou.
Foto:
Dobré jedlo/archív
20 / 37 -
Rybacina trochu inak - tentokrát ako guľky v paparikovo-paradajkovej omáčke.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
21 / 37 -
Jahňacie kotlety s chrenovou omáčkou.
Foto:
Dobré jedlo/archív
22 / 37 -
Trenčiansky teľací rezeň s pikantnou omáčkou z leča.
Foto:
Dobré jedlo/Dušan Křístek
23 / 37 -
Sviečková zo sekanej je tiež chutná.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
24 / 37 -
Idete variť sviečkovú? Pripravte si dostatok koreňovej zeleniny.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
25 / 37 -
Sviečkovú na smotane má rád každý.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
26 / 37 -
Do základu sviečkovej môžete pridať trochu vína.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
27 / 37 -
Sviečková na smotane - nesmie chýbať brusnicový kompót.
Foto:
Dobré jedlo/Natália Jablonková
28 / 37 -
Jágerské kurča z prešporskej kuchyne.
Foto:
Dobré jedlo/ Natália Jablonková
29 / 37 -
Pripravte si veľký hrniec na sviečkovú na smotane.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
30 / 37 -
Sviečková na smotane
Foto:
dobré jedlo/Laura Witteková
31 / 37 -
Sviečková na smotane - postup 1
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
32 / 37 -
Sviečková na smotane - postup 2
Foto:
Dobré jedlo/Laura WItteková
33 / 37 -
Sviečková na smotane - postup 3
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
34 / 37 -
Sviečková na smotane - postup 4
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
35 / 37 -
Sviečková na smotane - postup5
Foto:
Dobré jedlo/laura Witteková
36 / 37 -
Sviečková na smotane - postup 6
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
37 / 37 -
Sviečková na smotane
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová