1 / 40 -
Bryndzové krúpy.
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová
2 / 40 -
Polievka z tekvice, zázvoru a mrkvy. Trocha tekvicovej dužiny nakrájajte na plátky a opečte na oleji. Čipsy podávajte k polievke.
Foto:
DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková
3 / 40 -
Špenátový prívarok.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
4 / 40 -
Zeleninová polievky s fazuľou (z konzervy) a klobásou.
Foto:
DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková
5 / 40 -
Slané palacinky: Galetka so špenátom a vajíčkom.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
6 / 40 -
Feniklová polievka
Foto:
Dobré jedlo
7 / 40 -
Rybacie fašírky v paradajkovej omáčke. Pripravíte ich rýchlo z mletého alebo prstami rozmrveného filé, ovesných vločiek alebo strúhanky, trochy zázvoru, vajec, cibule a cesnaku. Omáčku uvarte z paradajkovej pasty a ochuťte podľa seba.
Foto:
DOBRÉ JEDLO/Natália Jablonková
8 / 40 -
Bryndzové krúpy
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová
9 / 40 -
Fašírky z mletého mäsa môžete ozvláštniť spareným a nakrájaným kelom. Opečte v panvici a oleji. Prípadne mäsovú zmes zabaľte do kelových listov a dajte zapiecť do rúry. Zmes na fašírky môžete pripraviť deň dopredu a odložiť do chladničky.
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová
10 / 40 -
Krémová hubová polievka s krúpami. Výborne zasýti a bude chutiť aj na druhý deň.
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová
11 / 40 -
Rýchly mexický guláš so šampiňónmi a klobásou.
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová
12 / 40 -
Smotanovo-kôprová polievka so šunkou.
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová
13 / 40 -
Pizza z lístkového cesta s plátkami uvarených zemiakov, prírodným syrom a bylinkami.
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová
14 / 40 -
Cestoviny s cuketou.
Foto:
Shutterstock
15 / 40 -
Linguine s kuracím mäsom a pórom.
Foto:
Shutterstock
16 / 40 -
Kelová polievka s mäsom. Môžete nakrájať na tenšie plátky hovädzie, ale s kuracím prsičkami alebo stehnom bude uvarená rýchlejšie.
Foto:
DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková
17 / 40 -
Fazuľový šalát s paradajkami. Môžete k nemu pridať opečené kuracie prsia nakrájané na kocky, alebo opečenú bagetu.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
18 / 40 -
Cestoviny so syrovo-karfiolovou omáčkou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
19 / 40 -
Guláš z kuracích pŕs. Jeho varenie síce zaberie viac času, kým budú srdcia mäkké, a bude vám chutiť ešte lepšie na druhý i tretí deň. Preto ho navarte za väčší hrniec.
Foto:
DOBRÉ JEDLO/Natália Jablonková
20 / 40 -
Pórovo-zemiaková polievka s hubami.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
21 / 40 -
Mäsové guľky s cuketovými špagetami.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
22 / 40 -
Rezance s opečenou nastrúhanou mrkvou a kurkumou.
Foto:
Shutterstock
23 / 40 -
Kapustový prívarok s červenou paprikou.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
24 / 40 -
Celozrnné penne s pórom a syrom.
Foto:
Shutterstock
25 / 40 -
Mrkvové placky s bylinkovým maslom.
Foto:
Dobré jedlo/Matej Kalina
26 / 40 -
Syrová zemiaková placka.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
27 / 40 -
Špagety s hráškovým pestom.
Foto:
Dobré jedlo/Natália Jablonková
28 / 40 -
Zemiakovo-kalerábové placky.
Foto:
Shutterstock
29 / 40 -
Zelené fazuľové struky s mletým bravčovým mäsom.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
30 / 40 -
Zemiakový prívarok s bravčovým mäsom. Pokojne ho servírujte len s vajíčkom "na hniličku".
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
31 / 40 -
Cestoviny s horčicovo-medovou omáčkou a mletým mäsom.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
32 / 40 -
Fazuľkový prívarok. Ak použijete mrazené fazuľky, varte ich kratšie, rýchlejšie zmäknú.
Foto:
Dobré jedlo/Laura Witteková
33 / 40 -
Krémová brokolicovo - karfiolová polievka bude hotová do pol hodiny.
Foto:
DOBRÉ JEDLO/Laura Witteková
34 / 40 -
Rýchle rybie prsty z filé vysmaženom v strúhanke a mandľových lupienkoch.
Foto:
Robo Hubač
35 / 40 -
Sezóna kapusty začala. Varte z nej, je neuveriteľne zdravá. Napríklad rýchly borčš.
Foto:
Shutterstock
36 / 40 -
Dusená kapusta so zemiakmi a s klobáskou.
Foto:
Dobré jedlo
37 / 40 -
Thajský šalát s arašidovým dresingom.
Foto:
Dobré jedlo
38 / 40 -
Bryndzové krúpy
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová
39 / 40 -
Feniklová polievka
Foto:
Dobré jedlo
40 / 40 -
Rýchly mexický guláš so šampiňónmi a klobásou.
Foto:
Dobré jedlo/Valentína Nídelová