Späť na článok: 

Šťavnatý a hebký TVAROHOVÝ mrežovník: Ríbezľový džem mu dodá šmrnc

1 / 18 - mrezovnik Foto: Dobré jedlo

2 / 18 - Cesto osladíme 1/2 balíčom vanilkového cukru. Môžete si ho aj sami doma vyrobiť. Stačí vložiť vanilkový struk do dózy s cukrom, celý ho prevoní. Foto: profimedia

3 / 18 - Šikovné ruky vašich ratolestí môžu pri pečení pomôcť. Foto: profimedia

4 / 18 - Mrežovník pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 20 až 25 minút. Foto: profimedia

5 / 18 - Od babičky sa môžete pri pečení mrežovníka naučiť rôzne finty. Foto: profimedia

6 / 18 - Do cesta pridajte 1 lyžicu rumu, dodá cestu výbornú arómu. Foto: profimedia

7 / 18 - Rúru dobre vyhrejte na 180 °C a mrežovník dajte piecť. Foto: profimedia

8 / 18 - Koláč stačí piecť 20 až 25 minút, bude správne chrumkavý a pritom krehký. Foto: profimedia

9 / 18 - Tretí diel cesta rozvaľkáme na hrubší plát. Radielkom ho pokrájame na pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku. Foto: profimedia

10 / 18 - Takýmto dobrým mrežovníkom pohostite návštevu, nebude sa jej chcieť ani odísť. Foto: archív DJ

11 / 18 - Mrežovník je nielen pekný koláč na pohľad, ale je aj veľmi chutný a krehký. Foto: profimedia

12 / 18 - Do cesta pridáme 1 lyžičku mletej škorice, dodá cestu tú správnu vôňu. Foto: profimedia

13 / 18 - Do plnky spotrebujete 250 g tvarohu. Foto: profimedia

14 / 18 - Na potretie mrežovníka sa výborne hodí pikantný ríbezľový džem. Foto: profimedia

15 / 18 - Preosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cesto Foto: profimedia

16 / 18 - Hlavnou ingredienciou do cesta je 500 g hladkej múky špeciál špeciál, pripravte si aj ostatné suroviny a pustite sa do pečenia. Foto: profimedia

17 / 18 - Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom. Foto: profimedia

18 / 18 - Radielkom nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku. Foto: profimedia

mrezovnikmrezovnik
Cesto osladíme 1/2 balíčom vanilkového cukru. Môžete si ho aj sami doma vyrobiť. Stačí vložiť vanilkový struk do dózy s cukrom, celý ho prevoní.Cesto osladíme 1/2 balíčom vanilkového cukru. Môžete si ho aj sami doma vyrobiť. Stačí vložiť vanilkový struk do dózy s cukrom, celý ho prevoní.
Šikovné ruky vašich ratolestí môžu pri pečení pomôcť.Šikovné ruky vašich ratolestí môžu pri pečení pomôcť.
Mrežovník pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 20 až 25 minút.Mrežovník pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 20 až 25 minút.
Od babičky sa môžete pri pečení mrežovníka naučiť rôzne finty.Od babičky sa môžete pri pečení mrežovníka naučiť rôzne finty.
Do cesta pridajte 1 lyžicu rumu, dodá cestu výbornú arómu.Do cesta pridajte 1 lyžicu rumu, dodá cestu výbornú arómu.
Rúru dobre vyhrejte na 180 °C a mrežovník dajte piecť.Rúru dobre vyhrejte na 180 °C a mrežovník dajte piecť.
Koláč stačí piecť 20 až 25 minút, bude správne chrumkavý a pritom krehký.Koláč stačí piecť 20 až 25 minút, bude správne chrumkavý a pritom krehký.
Tretí diel cesta rozvaľkáme na hrubší plát. Radielkom ho pokrájame na pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku. Tretí diel cesta rozvaľkáme na hrubší plát. Radielkom ho pokrájame na pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku.
Takýmto dobrým mrežovníkom pohostite návštevu, nebude sa jej chcieť ani odísť.Takýmto dobrým mrežovníkom pohostite návštevu, nebude sa jej chcieť ani odísť.
Mrežovník je nielen pekný koláč na pohľad, ale je aj veľmi chutný a krehký.Mrežovník je nielen pekný koláč na pohľad, ale je aj veľmi chutný a krehký.
Do cesta pridáme 1 lyžičku mletej škorice, dodá cestu tú správnu vôňu.Do cesta pridáme 1 lyžičku mletej škorice, dodá cestu tú správnu vôňu.
Do plnky spotrebujete 250 g tvarohu. Do plnky spotrebujete 250 g tvarohu.
Na potretie mrežovníka sa výborne hodí pikantný ríbezľový džem.Na potretie mrežovníka sa výborne hodí pikantný ríbezľový džem.
Preosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cestoPreosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cesto
Hlavnou ingredienciou do cesta je 500 g hladkej múky špeciál  špeciál, pripravte si aj ostatné suroviny a pustite sa do pečenia. Hlavnou ingredienciou do cesta je 500 g hladkej múky špeciál  špeciál, pripravte si aj ostatné suroviny a pustite sa do pečenia.
Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom. Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom.
Radielkom nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku. Radielkom nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku.
ČOKOLÁDOVÉ TORTIČKY S PUSINKAMI
Tipy

SLADKÉ ORGAZMY: S týmito PUSINKAMI ich zažijete viackrát za deň!

jahodovo - rebarborový cheesecake s tymianom
Tipy

Najlepšie RECEPTY NA JAHODOVÉ DEZERTY: Nebojte sa pridať k nim aj rebarboru

TRENÁ BÁBOVKA
Tipy

Chutné koláče z lacného kraja: Recepty na DEZERTY ZA PÁR CENTOV si zamilujete aj vy

MAKOVÁ TORTA S ČEREŠŇAMI
Trendy

Recepty na najšťavnatejšie ČEREŠŇOVÉ KOLÁČE A TORTY: Upečte z čerstvej úrody!

ČEREŠŇOVÝ PÁJ
Tipy

Konečne ČEREŠNE! Upečte z nich famózny americký CHERRY PIE

Čokoládové sušienky
Videorecepty

Nech si sladkosť k MDD zaslúžia: Upečte si s deťmi ČOKOLÁDOVÉ SUŠIENKY