1 / 18 -
mrezovnik
Foto: Dobré jedlo
2 / 18 -
Cesto osladíme 1/2 balíčom vanilkového cukru. Môžete si ho aj sami doma vyrobiť. Stačí vložiť vanilkový struk do dózy s cukrom, celý ho prevoní.
Foto: profimedia
3 / 18 -
Šikovné ruky vašich ratolestí môžu pri pečení pomôcť.
Foto: profimedia
4 / 18 -
Mrežovník pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 20 až 25 minút.
Foto: profimedia
5 / 18 -
Od babičky sa môžete pri pečení mrežovníka naučiť rôzne finty.
Foto: profimedia
6 / 18 -
Do cesta pridajte 1 lyžicu rumu, dodá cestu výbornú arómu.
Foto: profimedia
7 / 18 -
Rúru dobre vyhrejte na 180 °C a mrežovník dajte piecť.
Foto: profimedia
8 / 18 -
Koláč stačí piecť 20 až 25 minút, bude správne chrumkavý a pritom krehký.
Foto: profimedia
9 / 18 -
Tretí diel cesta rozvaľkáme na hrubší plát. Radielkom ho pokrájame na pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku.
Foto: profimedia
10 / 18 -
Takýmto dobrým mrežovníkom pohostite návštevu, nebude sa jej chcieť ani odísť.
Foto: archív DJ
11 / 18 -
Mrežovník je nielen pekný koláč na pohľad, ale je aj veľmi chutný a krehký.
Foto: profimedia
12 / 18 -
Do cesta pridáme 1 lyžičku mletej škorice, dodá cestu tú správnu vôňu.
Foto: profimedia
13 / 18 -
Do plnky spotrebujete 250 g tvarohu.
Foto: profimedia
14 / 18 -
Na potretie mrežovníka sa výborne hodí pikantný ríbezľový džem.
Foto: profimedia
15 / 18 -
Preosiatu múku, kypriaci prášok, škoricu, zmäknutý tuk, práškový a vanilínový cukor rozmiešame, pridáme rozšľahané vajce, mlieko a rum. Vypracujeme hladké cesto
Foto: profimedia
16 / 18 -
Hlavnou ingredienciou do cesta je 500 g hladkej múky špeciál špeciál, pripravte si aj ostatné suroviny a pustite sa do pečenia.
Foto: profimedia
17 / 18 -
Rozvaľkáme druhý diel cesta a položíme na plnku. Popicháme vidličkou a natrieme džemom.
Foto: profimedia
18 / 18 -
Radielkom nakrájame pásiky široké asi 1,5 cm a urobíme z nich na koláči mriežku.
Foto: profimedia