Doprajte si dlhé lenivé dopoludnie a raňajky bez hanby spojte s obedom. Jednoducho si užite pestrý brunch s pokojom Angličanov. Dobrú chuť!

RAŇAJKOVÝ KOLÁČ

RAŇAJKOVÝ KOLÁČ
RAŇAJKOVÝ KOLÁČ
Zdroj: Gurmet

3 PORCIE, PRÍPRAVA 10 MINÚT, PEČENIE 25 MINÚT

Potrebujete:

  • 1 balenie rozvaľkaného lístkového cesta
  • 3 vajcia + na potretie
  • 80 ml crème fraîche alebo kyslej smotany
  • za 2 hrste nastrúhaného syra gruyère
  • 3 pláty prerastenej slaniny
  • za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP:

  1. Rúru predhrejte na 200 °C. Z cesta po obvode odrežte tenké pásiky. Cesto zľahka popichajte vidličkou, potrite rozšľahaným vajcom a pásiky položte na okraje. Potrite ich vajcom. Pečte asi 15 minút dozlatista.
  2. V miske vymiešajte smotanu a syr. Podľa chuti mierne osoľte. Zmes rozotrite na cesto a na troch miestach vytvorte jamky. Do nich rozklepnite vajcia a položte pláty slaniny.
  3. Vložte do rúry a pečte približne 10 minút, kým bielky na vajciach nestuhnú. Vyberte z rúry, osoľte, okoreňte a posypte vňaťou.

Vtipná variácia na raňajkovú klasiku ham & eggs. Pre pikantnejšiu verziu vmiešajte do smotanovej zmesi dijonskú horčicu alebo pikantnú omáčku.

Viac raňajkových či obedových tipov v galérii.