IŠLEROVÉ KOLÁČIKY od Karin Matickej
Išlerky od Karin Matickej
Zdroj: Archív Dobrého jedla/Laura Witteková
33 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT, ODLEŽANIE 60 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT
Potrebujete:
NA CESTO:
- 210 g hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
- 20 g kakaa
- 70 g práškového cukru
- 40 g mletých vlašských orechov
- veľká štipka mletej škorice
- 140 g masla
- 1 žĺtok
NA DOKONČENIE:
- 100 g horkej čokolády
- 1 lyžička oleja
- ríbezľový džem
- posekané vlašské orechy
Postup:
- Z múky, kakaa, cukru, mletých orechov, zo škorice, zmäknutého masla a žĺtka vypracujte cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte hodinu odležať v chladničke.
- Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm a formičkou s priemerom 4,7 cm vykrajujte kolieska.
- Uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 10 minút. Po vychladnutí spojte kolieska ríbezľovým džemom a nechajte cez noc odležať.
- Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli, prilejte olej a polevou namáčajte vrch koliesok. Ozdobte nasekanými orechmi. Koláčiky chutia najlepšie odležané niekoľko dní.