objednať časopis
všetky kategórie

Čo je malé, to je milé a neuveriteľne dobré. Navyše, recepty na drobné vianočné pečivo sme vymámili od cukrárok a blogeriek, ktorým veríme. Uverte tiež.

Domáce laskonky
Čítajte viac
Krehučké DOMÁCE LASKONKY: LÁSKA na prvé zahryznutie (FOTOPOSTUP)

IŠLEROVÉ KOLÁČIKY od Karin Matickej

Išlerky od Karin Matickej
Išlerky od Karin Matickej
Zdroj: Archív Dobrého jedla/Laura Witteková

33 KUSOV, PRÍPRAVA 15 MINÚT, ODLEŽANIE 60 MINÚT, PEČENIE 10 MINÚT

Potrebujete:

NA CESTO:

  • 210 g hladkej múky (plus na pomúčenie dosky)
  • 20 g kakaa
  • 70 g práškového cukru
  • 40 g mletých vlašských orechov
  • veľká štipka mletej škorice
  • 140 g masla
  • 1 žĺtok

NA DOKONČENIE:

  • 100 g horkej čokolády
  • 1 lyžička oleja
  • ríbezľový džem
  • posekané vlašské orechy

Postup:

  1. Z múky, kakaa, cukru, mletých orechov, zo škorice, zmäknutého masla a žĺtka vypracujte cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte hodinu odležať v chladničke.
  2. Cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku asi 4 mm a formičkou s priemerom 4,7 cm vykrajujte kolieska.
  3. Uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 180 °C pečte 10 minút. Po vychladnutí spojte kolieska ríbezľovým džemom a nechajte cez noc odležať.
  4. Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli, prilejte olej a polevou namáčajte vrch koliesok. Ozdobte nasekanými orechmi. Koláčiky chutia najlepšie odležané niekoľko dní.

Kategórie