Jej sláva stále stúpa. Môže za to minimálny obsah kalórií (čo sa v lete cení ešte viac) aj vysoký podiel minerálov, no predovšetkým jej schopnosť vyniknúť za každých okolností. Vyberte si CUKETOVÝ recept na dnes priamo od našich čitateľov.

Cuketovo-mrkvové placky

15 KUSOV, PRÍPRAVA 35 MINÚT

Potrebujete:

  • 3 stredné cukety
  • 2 menšie mrkvy
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 vajcia
  • sušený majorán (oregano)
  • hladká špaldová múka (6-7 lyžíc, podľa šťavnatosti cukiet)
  • soľ, korenie
  • olej na vysmážanie

Postup:

  1. Cukety dobre umyte (nemusíte ich šúpať), nahrubo nastrúhajte, osoľte, premiešajte a nechajte 15 minút postáť. Keď pustia šťavu, poriadne ich vyžmýkajte. Potom k cukete pridajte nastrúhanú mrkvu aj cesnak, vajcia, majorán, korenie a premiešajte. Postupne podľa potreby zapracujte múku, aby ste dostali plackové cesto.
  2. Na panvici s rozohriatým olejom opekajte placky z oboch strán do zlatohneda. Papierovými obrúskami z nich odsajte tuk a podávajte so sviežim dipom, napríklad zo smotany a z mladej cibuľky.

Dobrý tip

Urobte ich ako fašírky. Cuketo-mrkvovú hmotu tvarujte do guliek, tie obaľte v strúhanke a opečte na panvici s olejom alebo aj v rúre. Deťom ich ponúknite so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom. Alebo fašírky zabaľte na ďalší rodinný výlet.

Vyskúšajte ďalšie CUKETOVÉ TIPY NA DNEŠNÝ OBED od našich čitateľov, sú na ďalších stranách...

Kategórie