ORECHOVÁ ROLÁDA S POMARANČOVÝM DŽEMOM

Potrebujete:

  • 6 vajec
  • 75 g krupicového cukru
  • 120 g mletých lieskových orieškov
  • štipka soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku

Na krém:

  • 200 g smotanového syra
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 g práškového cukru
  • pol lyžičky kôry z pomaranča
  • 3 lyžice pomarančového džemu
  • plátky pomaranča na ozdobu
Ak by ste si náhodou nevedeli vybrať, VO FOTOGALÉRII ponúkame ďalšie inšpirácie na rolády!

POSTUP:

  1. Žĺtky s cukrom vyšľahajte do peny, pridajte mleté oriešky. Z bielkov a zo štipky soli vyšľahajte sneh a jemne ho zapracujte do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte do rúry vyhriatej na 190 °C. Pečte asi 20 minút.
  2. Upečený plát nechajte 5 minút chladnúť, potom ho prevráťte a papier opatrne odlepte. Použite ho  potom na zrolovanie korpusu a zabaľte ešte do utierky.
  3. Všetky suroviny na krém (okrem džemu) vyšľahajte na jemný, tuhší smotanový krém.
  4. Vychladnutý korpus rozbaľte, natrite pomarančovým džemom, smotanovým krémom a znova zrolujte. Nechajte v chladničke stuhnúť. Pred podávaním roládu ozdobte plátkami pomaranča.