Nevyžaduje si dlhú tepelnú úpravu ani žiadne zložité recepty. Môžete ju jesť od raňajok po večeru a vždy bude iná!

Cuketová frittata

2 porcie

Potrebujete:

  • 1 stredne veľká cuketa
  • 4 vajcia
  • 2 jarné cibuľky
  • 20 g nastrúhaného čedaru
  • malú viazaničku petržlenovej vňate
  • 2 lyžice olivového oleja
  • mleté čierne korenie, soľ

POSTUP:

  1. Umytú cuketu pokrájajte na tenké kolieska, jarnú cibuľku umyte a pokrájame tiež na kolieska. V menšej panvici vhodnej do rúry rozohrete olej. Pridajte plátky cukety a asi 5 minút opekajte do zlatista.
  2. Vajcia rozbite do misky, zľahka rozšľahajte, pridajte kolieska jarnej cibuľky a nasekanú vňať. Osoľte, okoreňte a vajcovú zmes nalejte do panvice. Rýchlo premiešjte,  stiahite plameň a posypte nastrúhaným syrom.
  3. Vajcia nechajte krátko stuhnúť  a vložte v panvici  do rúry na 5 minút. 

Náš tip:

Fritatu môžete obohatiť aj zemiakmi, najlepšie ak sú uvarené v šupke. Dajte ich spolu s cuketou opekať do panvice a postupujte  podľa receptu.